Paprika Atris je odrůda bio papriky. Rostlina plodí papriky dlouhé 22 cm, které zralostí mění barvu ze zelené do červené barvy.  Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník. S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3 - 0,5 cm.  Klíčení urychlíme... Celý popis

Koupit za 155 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Paprika Atris je odrůda bio papriky.

Rostlina plodí papriky dlouhé 22 cm, které zralostí mění barvu ze zelené do červené barvy. 

Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.

S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu.
Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3 - 0,5 cm. 
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28°C (min. 22°C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi.

Doba klíčení je přibližně 1 - 2 týdny. 

Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem. 

Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12 - 14 °C. 
Zobrazit více

Parametry

Název rostliny Paprika
Typ zelenina
Zelenina plodová